Thursday, April 03, 2008

Åsa-Nisseland

Jag har fått klart för mig att tyskar såg på Sverige som Bullerbüland. Ett Astrid Lindgrenskt småsamhälle utan problem. En idyll. Det känns som de får anledning att revidera den uppfattningen lite. Det var ju det här gräsliga mordet i Arboga. Och svensk polis som skämde ut sig med sin inkompetens... Tyskarna satte kaffet i halsen, visste inte om de skulle skratta eller gråta. "Die Schweden!" skulle de ha sagt. Ja, man får väl samskämmas. Det är ju inget annat.

Astrid Lindgrens Bullerby är inte svenskhet egentligen. Vad som är Svenskhet är Åsa-Nisse. Klåpare som inte vet vad de håller på med. Inkompetens. Klantarslen som kör på ändå och hoppas att det går bra. Det är inte bara mitt kära företag. Det är så här i hela detta land. Folk som gör ett jävligt dåligt jobb och inte har någon koll på hur de ska kunna göra bättre.

Varför Åsa-Nisse? Jag skulle lika gärna kunna kalla det KAlle Anka-land. Fast det här är inte Kalle Anka-land. Detta är Åsa Nisse-land. Det är grejen. Åsa-Nisse är svensk. Han är en jävla klåpare, ett skämt. Myndigheterna som försöker stoppa honom är ett ännu större skämt. Detta är Sverige och vi sitter alla här och skäms.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home