Sunday, February 03, 2008

Finsk idrott just nu

Jag vet inte riktigt med finsk idrott just nu. Tycks befinna sig i nåt slags märkligt ingenmansland där de mest bizarra företeelserna går för sig. Är det bristen på större framgångar som gjort det? Finland har inte haft så mycket framgångar i skidsporterna som föregående år, och ishockeyn har gått utför den med. Helt plötsligt dyker det upp företeelser som är så märkliga att de tåls att skrivas några rader om:

Kaisa Varis testas positivt för doping ännu en gång, givetvis Sveriges sportjournalisters favoritrubrik. Hon vann ett VC-lopp i januari och inte långt senare kom det fram att hon var dopad IGEN! Bedrövligt. Varför ska människan ledas av sin dumhet?

Teemu Selänne går på is igen. Efter ett sommarlov som höll i sig 7-8 månader har Selänne bestämt sig att fortsätta ishockeykarriären. Det ante mig. Men jag kunde ju aldrig tro att det skulle dröja in i februari innan han fattade beslutet. Väl det, eftersom NHL-finskarna inte rosat marknaden den senaste tiden.

Matti Nykänen börjar hoppa backe igen. Jovisst, karln är 45 bast och helt igenom alkoholiserad och internerad i olika omgångar, men det hindrar ju inte karln att sadla om till backhoppare igen? I finska veteranmästerskapen blev han 5:a efter hopp runt 45 meter. Inte illa.

Raimo Helminen väljs att representera finska landslaget igen. Ja, vad fan ska man säga. Karln är 43 år. Raipe har gjort 330 landskamper redan och är därmed den klart mest erfarna landslagsspelaren genom tiderna men just nu finns det väl fler ungdomar som vore aktuella? Kanske ska man se det som ett sätt att avtacka legendaren. Som han själv uttryckte det: "Jag blev väl uttagen som rundningsmärke".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home