Saturday, June 10, 2006

VM-fotboll lördag 10 juni

Jag tänkte ta en ny VM-update. Dagens matcher: England-Paraguay, Sverige- Trinidad/Tobago och Argentina-Elfenbenskusten. Vi börjar med England-Paraguay.

England är mina favoriter till slutsegern, eller var det iaf när vi gick in i turneringen. De gjorde vad som förväntades av dem idag. De vann. Men de imponerade inte speciellt. Paraguay fick en mardrömsstart. Först ett självmål efter frispark av DAvid Beckham. Sedan skadades målvakten och fick byta. Detta avspeglades i nervositet i försvaret till en början, men efterhand såg defensiven rätt så solid ut. England var helt okej i första halvlek. Andra var dålig. Crouch gjorde bra grejer och visar att han är en man att räkna med. Det omtalade mittfältet visade inte upp sig från sin bästa sida. Gerrard och Lampard varvade skott utifrån med att vara helt osynliga. Beckham slog bort en massa pass. Cole var den som övertygade klart mest. I Paraguay fanns farligheter, inte så mycket av Santa Cruz som håsats, snarare genom VAldez. Cuevaz gjorde piggt inhopp. Kan bli en tuff nöt för Sverige att knäcka.

Sverige skulle ju bara vinna mot TRinidad och Tobago. Det enda var med hur stora siffror. Kvällspressen gjorde som vanligt tävling i att överträffa varandra. Tommy Söderberg trodde på 6-0. Det enda Sverige är bäst på i den här gruppen, som jag måste påpeka innehåller världens mest upphaussade landslag genom tiderna, genom alla turneringar, England: är högmod. Högmod är Sveriges största tillgång. Det finns det så gott om att man skakar. Fotbollskunnande visade det sig finnas mindre av. Det såg trögt och halvofarligt ut, även när man kom fram. Lite småklumpigt svenskt. Segt. Dålig match. Jag tröttnade nånstans efter en halvlek och kom tillbaka och såg belåtet att det slutat som jag tippade: 0-0. Trinidad var inte usla, åtminstone är det min bedömning efter att ha sett dom mot ett annat mediokert lag: Sverige. Dessa två lag firar midsommar hemma.

Argentina mot Elfenbenskusten började mycket bra. Båda lagen var offensivt inriktade. Elfenbenskusten överraskande initiativrika. Det är väl så med de afrikanska lagen. Argentina tog ledningen. Sedan styrdes föreställningen och när Argentina gjorde 2-0 kändes det klart. Men man släppte in Elfenbenskusten igen, och det blev 2-1 till slut. Som helhet VM-s bästa match så här långt. Två bra anfallsglada lag. Argentina vann på rutin. De hade inte mer eller bättre chanser, men de var smartare. Elfenbenskusten skulle kunna gå långt, de har det mesta. Bra försvarsspel, bra anfallsspel, bra löpningar. Yaya Toure var en riktigt skön mittfälsspelare. Tror dock att det kan bli svårt för dem att ens gå vidare från gruppen, vilket är väldigt synd. Mycket fin teknik överlag i matchen. Riquelme som haussats och fått mycket fin kritik, spelade fram till målen, men han känns knappast som nästa Zidane.. Jag letar vidare efter kreatörer. Hoppades på Messi men han fick inte komma in idag.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Verkar bli en 0-0 turnering, känns som många matcher har slutat med rätt meriokra siffror.

Och så vill jag faktiskt påstå att när ett lag vinner på ett självmål så har inget av lagen spelat speciellt bra. Sverige kommer igen mot paraguay, när det inte kommer med mentaliteten "det här bli lätt" och segern mot paragua innebär (förmodligen) grupp tvåa... Mmm... tänk på det du!

1:00 PM  

Post a Comment

<< Home