Wednesday, May 31, 2006

Jay Leno och pöbeln

På jobbet idag kom vi av nån anledning in på Jay Leno. Mina arbetskamrater konstaterade: "Ja, han är ju mycket bättre än David Letterman iaf." Ja, jag kan förstå att NI tycker det, hade jag lust att säga, men lät bli, för att inte bli utstött framöver. Jay Leno och DAvid Letterman, den eviga frågan. Vem är bäst? Det där är inte så mycket en smaksak, som det är en fråga om rätt grundläggande personlig karaktär. Tillhör du pöbeln, patrasket, packet, ja då tycker du ju att Jay Leno är bättre än David Letterman. Visst, jag medger, han är rolig Leno. Han är ju ståuppare i grunden, så nåt borde det väl finnas. Men han är en populist och populister är exakt vad pöbeln vill ha. Och Leno är inte sen att ge pöbeln vad den vill ha. Billig humor. Allt som är billigt och som inte kräver eftertanke.

Skillnaden är glasklar mot Lettermans eftertänksamma, ganska torra humor. Begriper man inte något av subtiliteter så är Letterman inte ens kopp te. Så enkelt är det. Detta simpla lackmus-test kan man alltså med fördel använda sig av för att kolla av huruvida en person kan visa sig intressant att fortsätta föra ett intelligent samtal med eller huruvida man gör bättre i att konversera med närmaste kaktus istället.

Obildade människor gillar LEno. Bildade gillar Letterman. Simple choice, man.

*sorry att bloggen inte uppdateras jätteofta, folks. Ska bli bättring så fort internet kommer igång.

5 Comments:

Blogger Savela said...

Eh, jag föredrar Leno. Visst är poängerna stundtals billiga, men det är ganska schysst underhållning de där kvällarna man sitter uppe en eller två timmar för mycket!

1:31 PM  
Blogger Toni said...

Haha. Ja, där ser du vad du var för en en... ; ) Nä, så klart att du ska få gilla din Leno utan att kallas patrask och pöbel. Men ibland måste man spetsa till saker lite. Så det kommer inlägg. Fortsätt gilla Dylan bara så tror jag vi ska komma överrens. : )

2:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

det spelar väl ingen roll, eftersom cocan o'brien är bäst. jag trodde folk bara tittade på leno/letterman av tradition

4:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

9:10 PM  

Post a Comment

<< Home