Friday, June 09, 2006

Dagens fotbolls-VM intryck

Så har premiärdagen av fotbolls-VM varit och jag tänkte skriva en liten rapport. Kanske blir det fler av det här slaget framöver. Det är roligt när man ger sig i kast med ett stort projekt som fotbolls-VM. Man dras in mer och mer och ser inget slut på hur involverad man kan bli.

Okej, dagens intryck:

SVT och TV4 tjatar alldeles för mycket om det där jävla landet Sverige. Lägg av med det! Fotbollsfans vill höra om RIKTIG fotboll! De matcherna som spelas, till exempel!

Tyskland-Costa Rica. Oerhörd inledningsmatch. Tyskland dominerade klart. Schweinsteiger imponerar mycket på mig. Såg ut att göra allt rätt. Det såg lovande ut. Rätt speciellt look också, som en bonde på nåt vis, med tröjan hängande utanför. Namn som en bonde också: Schweinsteiger= Svinbestigare, svinpåsättare. Eller har min tyska sen gymnasiet urholkats... Allvarligt: vem vill heta Svinpåsättare i efternamn? Bra fotboll spelade han iaf. Tysklands försvar såg allt annat än samspelt ut. Det resulterade i två mål på två målchanser. Offensiven överraskade mig positivt. Kanske blir Tyskland roliga att följa rent av, i synnerhet när Ballack återvänder. Costa Rica. Nja. Det blir nog bara ett gruppspel. Allt för dåligt på allt för mycket. Det enda som funkade var målskyttet, och så rena lär de inte komma mot ett bättre organiserat försvar. Matchen kryddades dels av spänning när Costa Rica kom igen två gånger, dels av två fantastiska långskott som nådde mål. VM:s mål? Hittills iaf.

Ecuador- Polen. Inte en fullt lika bra match. Polen började bäst, men det var ganska svårt att skapa nåt vettigt. Ecuador kom in i matchen via ett slumpmål efter ett inkast, och sen var Polen stressat. Ecuador spelade mycket bra försvarsspel genom matchen, medan Polen inte övertygade nån annanstans än på mittfältet där de slog passningar till varandra utan att gå framåt. Bästa spelare helt klart Smolarek. Ecuador var ett kollektiv ungefär som Grekland i EM. Agerade lika självsäkert när polackerna skapade nån enstaka farlighet, vare sig det var i försvaret eller på mittfältet. Vid mitten av andra halvlek kändes det ganska avgjort. Polen får kämpa om tredjeplatsen i gruppen, ser det ut som. En besvikelse. Ecuador däremot, de kan gå längre än väntat.

Så var det än så länge. Vi får se vad som händer imorgon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home