Friday, June 09, 2006

Ett herrans liv!

Gårdagens klart bästa tv-ögonblick inträffade i programmet "Ett herrans liv" på Kanal 5. Filip Hammar och Fredrik Wikingson intervjuade Lasse Berghagen (ja hur kul låter det?), och jag visste ju från nån Virtanen-blogg att Fredrik Wikingsson var en stor Dylan-fan, och med tanke på att paret haft med Berghagen i Dylan-sammanhang tidigare (han kallades tydligen den svenske Dylan på sextiotalet, hur jävla bizarrt det än låter), så slötittade jag lite för att se om det skulle bli fler kopplingar.

Och mycket riktigt! Det var värt att titta på 20 minuter slöintervju för att se när Wikingsson kom till hjärteämnet. Coole Wikingsson, som gjort karriär på att vara just en cool snubbe (och varför skulle han inte vara det om han gillar Dylan) gick igång på precis varenda cylinder när han fick försöka få ur Berghagen hur denne umgåtts med Dylan under dennes besök i Sverige 1966. Berghagen berättade om hur han skjutsat Dylan till spelningen och att Dylan där suttit och försökt stämma gitarren i fyrtiofem minuter innan någon hämtade en ny gitarr. Hur sant det är har jag inte någon koll på. Men det låter som classic Dylan...

Wikingsson blev allt mer exhalterad och bubblig, nästan som en skolflicka när hon ska fråga chans på nya söta killen. Det var hysteriskt kul att se. Filip Hammar kände efter ett tag att det här börjar spåra ur och försökte få fokus på gästen istället med "Nu går vi vidare!", varpå Wikingsson konstaterade: "Dessvärre". Asgarv! Det var nog nästan det bästa jag sett på tv på lång tid. Suverän igenkänningskänsla. Hela Wikingssons coola image var på väg ner i nördträsket och Hammar kände att själva fundamentet på deras karriärer var på väg att krakelera. Som om han nästan visste att han var tvungen att sätta stopp, för han hade varit med förr och visste hur långt Wikingsson skulle gå. Det var nästan så jag trodde Wikingsson skulle börja sjunga "I wanna be Bobbys girl, I wanna be Bobbys girl, that's the most important thing for me". Haha.

Sedan satt Wikingsson resten av tiden av intervjun och försökte verka intresserad, men jag som såg honom, förstod, att han mycket hellre hade åkt hem och ägnat sig åt lite Dylan-nörderi. Give it to the man! Fredrik Wikingsson: Välkommen till en mycket exklusiv skara mycket besatta män! Härmed har du min fulla respekt! Programmet går i repris på lördag, imorgon. Se det om ni kan!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home