Wednesday, October 17, 2007

Dagens sport

Ja, det var ett tag sedan vi behandlade sport här på bloggen, med det möjliga undantaget av den tvivelaktiga kanalen Tv 4 sport, men iom att den så sällan visar sport så kan vi väl egentligen inte påstå att det inlägget handlade om sport?

Idag har vi haft EM-kvalmatcher, där Sverige skulle promenera in i EM, men tji fick dom svennarna. 1-1 mot Nordirland räckte inte. Det räckte nog dock halvvägs så tyvärr lär vi få genomlida ännu ett mästerskap där Sverige är med och förstör glädjen. Och ingen Zidane lär vi få se då heller så då kanske tv:n får stå. Frankrike vann annars och ser nu ut att vara på väg att klara sig till EM. Men utan Zidane vet jag inte om jag ska fortsätta att hålla på Les Bleus. Jag borde väl...

Finland däremot får jävligt tufft att ta sig till EM även om chansen finns i teorin. Då får man allt passa sig för att fortsätta spela 0-0 i praktiken mot vartenda landslag som världen kan frammana. Ovannämnda siffror i kväll mot Spanien, visst ett hyggligt resultat, men vi är så innerligt trötta på 0-0 från Finlands sida nu så snart vänder vi fosterlandet ryggen helt på fotbollsfronten.

**********

Det pågår för närvarande Snooker på Eurosport (ni minns kanske kanalen, den som fordom fanns i Com Hems grundutbud?). Grand Prix heter tävlingen som går av stapeln i Aberdeen, Skottland. Några iakttagelser jag hunnit göra fast jag jobbat eftermiddagar hela veckan:

* Ronnie O'Sullivan spelar finfin snooker. God chans att ta titeln.

* Det börjar bli lite inflation i maximum-breaks nu va? Varenda kotte på touren tycks ha en i sig, och nu verkar det ha släppt en mental spärr så att alla även går och gör en.

* Många storheter spelar kasst. Många är ute och har spelat rent ut sagt erbarmligt. Det är tidigt på säsongen, ett tydligt tecken. Ding, Hendry, Stevens, Robertson, Dott, Dale, Cope, Davis, Selby, Lee, McCulloch, Doherty, Williams, alla har de förpassats till åskådarnas skara. Av topparna som finns kvar kan nämnas redan nämnda O'Sullivan, John Higgins, Shaun Murphy, Peter Ebdon och Stephen Maguire. Någon av dom tar det. Förhoppningsvis O'Sullivan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home