Monday, October 15, 2007

Dagens skrivande: Tre låtar på mp3:an

Saskia - Cornelis Vreeswijk. Obetalbart. Jag gillar i synnerhet den halvt förstulna strofen: "Och vi var vakna mer än nog, när hennes väckarklocka slog." You go, Cornelis.

Our town - Iris DeMent. Sällan har småstadsidyllen målats upp så för att så tillintetgöras i slutet på varje versrad. Amerikansk country när det är som bäst, i synnerhet i munnen på en av dess främsta vokalister.

Long walk home - Bruce Springsteen. Hoppsan. En låt jag inte har koll på. Från nya skivan Magic, så det var inte så konstigt. Helt okej classic-Springsteen om det är ens kopp te. Easy listening. Lite light rock. Inte särskilt upphetsande.

Se detta som en möjlig fortsatt trend. Inte en helt dum tråd, när man samtidigt sitter och lyssnar på musik, varför inte skriva någon rad om låtarna? Kanske blir nån inspirerad.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

bra ide, kanske ska sno den?

2:16 AM  
Blogger Savela said...

Long Walk Home. Jodå, easy listening. Ingen av Bossens mer bestående verk från en skiva som ännu inte fått mig helt frälst. Men den växer något och låtmaterialet är inte dåligt. Bara... inte överraskande.

3:35 AM  

Post a Comment

<< Home