Friday, March 02, 2007

Plats nummer 19...

19. Wilmer X

De gamla Limhamnspågarna startade1977 som Wilmer Pitt, inspirerades av bl.a. Stones och Bo Diddley och hade genom åren en mängd olika bandmedlemmar runt sångaren Nisse Hellberg. Senare döpte man sig till Wilmer X - pitten censurerades alltså, men något som inte censurerades var musiken. Med punkaktigt hård rock, energisk och livlig, fortsatte Wilmer X att skaffa sig rykte som ett av Sveriges bästa rockband i mitten av åttiotalet.

Skivan "Teknikens Under", från 1988, blev väl något av det definitiva genombrottet för bandet. Senare också "Mambo feber", vilka båda hör till bandets definitiva skivor. Även på senare år har Wilmer X fortsatt sitt konsekventa rockande och hör till de mer plikttrogna och ihärdiga banden på den svenska rockscenen. För detta förtjänar de en plats på denna lista.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ja, ska dom vara med (och det ska dom väl?) så är det ungefär runt den där platsen som dom hör hemma.. Inget stort fan som kanske märks...

8:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

Minns att jag såg ett extranummer av dem på Storsjöyran 2005. Ett munspel rev i mina öron, men jag hörde mest distat ljud och folkvrål. Jag var rätt full. Men problemet med Wilmer X är väl att de inte har några låtar?

4:27 PM  
Blogger Toni said...

Tja, de har väl rätt lite hits, det medges. Men vad fan: de rockar ju?

4:40 PM  

Post a Comment

<< Home