Thursday, February 22, 2007

Plats nummer 24...

24. Latin Kings

Efter att Just D introducerat begreppet hiphop i Sverige, om än i så bizarra sammanhang att det inte var klart att genren egentligen blivit introducerad dök sådana som Latin Kings och Petter upp. Latin Kings debutskiva "Välkommen till förorten" introducerade Svensson för ord som Guzz och fick hela svenska folket i yngre tonår att intressera sig för multi-kulti och häftiga ghetton. Dogge Doggelito blev var kids favoritnigga!

Naturligtvis var det en stor sminkning. Några gangsta-rappare var inte Latin Kings, även om det verkade kittlande att tänka så just då, året var 1994. Det verkade så då. I och med att åren gick insåg de flesta att de svenska s.k. genuina rapparna inte var mycket till gangsta. Inte jämfört med USA iaf. Men bluffen hade tuggats och svalts och svenskarna hade iaf fått en helt ny insyn i ett Sverige som höll på att förändras från homogent till heterogent. Och SAOL fick byggas ut med massa nya ord. Så något lyckades de med Latin Kings.

1 Comments:

Blogger Savela said...

Sveriges mest överskattade rapgrupp? Ja. Som producenter och skivbolagsbossar har de säkert tagit fram både en och annan skön snubbe, men som artister?

12:10 PM  

Post a Comment

<< Home