Sunday, December 18, 2005

bizarro skräckfilm...

En god skräckfilm, ah... Inget tar bort söndagsångesten lika bra. Det vet vi ju alla. Tyvärr är skräckfilmen, om man bortser från porrfilm ; ), den genre som är svårast att finna bra teman att skriva manus på. Åtminstone tycks det så. Bra skräckfilm, inget slår det, dålig skräckfilm, inget är nästan sämre. Verkligen dualitetens problematik där alltså. Jag såg The New Alcatraz, och titeln lät ju lovande, både fängelsefilm och skräckfilm. Som gjord för att jag skulle tycka om den.

Här är upplägget: Ett hemligt fängelse på Antarktis är tänkt att hysa internationella fångar av hög riskfaktor för en viss supermakt, ja ungefär som Guantanamobasen på Cuba fast den är ju inte hemlig. Där torterar man glatt på ändå utan att nån ingriper. Nåja, skitsamma, till filmen: Plötsligt borrar man efter nåt på fängelset. (?) Sedan råkar man komma åt nån gasläcka och ur berget ringlar en jätteorm som sedan vetenskapsmän och militärer ska försöka få stopp på. Givetvis äter ormen upp alla, han måste ju ha en himla aptit nu när han levt inne i bergrunden i miljoner år utan annat än sten? till föda. Ja, alla förutom vetenskapsparet som först ägnar halva filmen åt att käbbla om de ska satsa på forskning eller settel-down med barnafödande och undervisning. Dean Cain, gamla stålmannen spelar herrn som vill att hans fru ska sitta hemma och föda barn när han ägnar sig åt spännande forskning. Irriterande hjälte minst sagt.

När de ska flyga ifrån antarktis hoppar givetvis ormen med på planet, lyckats spetsa pilotens assistent med sin svans(!) och sliter med sig en av fängelsefångarna som lyckats överleva in till dess. De binder en fallskärm runt ormens hals och slänger ut han. Haha. Asgarv. Nä allvarligt, vad fan är det med reptilfilm så att de alltid blir hopplöst usla. Iallafall de som har låg budget. Jag ger snart upp reptilerna. Fast Anaconda och nya Anacondas var ju rätt så bra iaf. Den här skitfilmen får en svag etta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home