Sunday, April 27, 2008

Snooker-VM 2008

Äntligen är evenemanget igång då! Vi har haft en intressant vecka så här långt. Alltid intressant med VM är att varenda en som kvalificerat sig får en liten extra market-place för sin karriär. I år hade tre kineser tagit sig in. Det var otippat. Lägg därtill en australiensare och det var det mest internationella snooker-året någonsin.

Vad gav förra veckan oss då? Kul att se Stephen Hendry visa form. Mark Allen ledde stort men tappade all självförtroende och förlorade. Hendry vidare. Murphy och Maguire vidare utan bråk. Ebdon vidare. Kinesen Liang Wenbo överraskade mot Doherty så den forne världsmästaren fick packa väskan. Mark Selby som spelat så bra i år och var andrahandsfavorit efter O'Sullivan var inte i bra form och fick stryk direkt av Mark King. Graeme Dott infriade inte förväntningarna och förlorade. Higgins gick vidare klart och verkade i bra form. Skulle han kunna behålla sin titel? O'Sullivan då? Ja, han var inte så bra, men mot en kines som inte verkade ha skallen i form var det inga problem. Självklart vidare.

Andra omgångens spel avslöjade några spelare. Inte bara Selby hade skrivit upp sig för mycket. Ding åkte på storstryk mot Hendry, vilket nog betraktades som en överraskning. Hendry spelade bra. Murphy åkte på ännu mer spö mot otippade Allister Carter, den blivande piloten. Murphy hade inte mycket att säga till om i den matchen. Higgins hittade aldrig in i spelet även om han drog ut på dödsstöten mot Ryan Day, den bästa walesaren för dagen. Peter Ebdon däremot hade inga problem utan vandrade vidare. Så är det i dagsläget. Ronnie och Mark Williams spelar och fortsätter spela imorgon. Ronnie leder med 9-7. Vi hoppas få med oss honom imorgon. Joe Swail spelar mot Liang Wenbo. Wenbo leder med 6-2. Joe Perry spelar med Stuart Bingham och Bingham är uppe 5-3. Vidare hade vi dagens skönaste: efter första ronden låg australiern Robertson under med 0-8. En total katastrof. Skotten Maguire hade allt flyt och alla rätt under gårdagens spel. Men idag svarade Robertson. Maguire vann visserligen ett par frames till till en början och vi hade 9-0 och 11-2, men Robertson spelade inspirerat mot slutet och vann de tre sista framesen. 11-5 inför morgondagens spel. Man kan ju bara hoppas han fortsätter sitt spel och vi får en spännande match, men särskilt troligt att han ska vinna är det ju inte.

Ny uppdatering snart.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home